Amal Belaaouam - Min hverdag som mor til tvillinger, og et vanlig liv som dame i dagens samfunn med kropp og skjønhets press. hits
Hjem Add Om meg Kontakt

0

I år så valgte vi å leie bil på Mallorca, for få se sitt litt mer av øyen. Og etter ha googlet litt på nett , ble jeg ikke noe klokere hvilken by man måtte oppleve . Derfor tenkte jeg å dele mine erfaringer, og skrive et reise tips innlegg.

Port Andraxt... er kalt for en av de mest eksklusive plassene på Mallorca, som jeg og fikk følelsen av når jeg ankom byen. Havnen på Port Andraxt minne meg litt om Marbella ,med store yacht  og flotte restauranter langs havn . Det lå også store flotte villa langs fjellkjedene der, som omringet byen. Utrolig koselig liten fredelig by,med smale gater fylt med mange ulike butikker.

Valldemossa... er en by alle folk bør ha på sin bucket list å besøke. Byen ligger høyt oppe i fjellet, omgivelse i nydelig landskap. Når du kommer inn til byn, så er hele byen til rette langt for turister, og alt står skiltet hvor de ulike fasilitetene dem har å se på Valldemossa. Valldmossa er også mest kjent for komponisten Fredrik Chopin, og betaler du 4 euro kan du se hvor han bodde. Det finnes også mange små kaffe barer, og suvenir butikker i koselig omgivelser. Du får også en følelse av å trer inn i en annen årstid epoke.

Port de' soller... For komme til port de' soller kan man velge , enten å kjøre i tunnel veien, å betale 5 euro per vei. Eller å kjøre opp langs fjellsiden , med hele 36 svinger. Vi tok jo så klart de 36 svingene, uten å ane hvor mange det var ,før jeg googlet det opp noen dagen etterpå. For de som har dårlig tid, går det en del kjappere å ta tunnel inn til soller. I soller by går det også en gammel trikk bane fra 1900 tallet, som man kan ta fra soller , til port de' soller. Vil jeg også anbefale å ta turen på restauranten Roma, som ligger like ved stranden i port de soller. Hvor du kan få servert deilig tapas retter, eller god hjemmelaget lasagne som falt veldig smak hos oss til en rimelig pris. Port de soller er mer fredelig by, og passer gjerne for de godt voksne.

 

 

 

 

 • 2

  Da var jeg hjemme i igjen til kalde Norge, og det var som å tre inn i annen årstid. Her er det kaldt, og bladene på trærne blitt gul ,mens på Mallorca var det varmt og grønt .. En ting er sikker, når jeg blir pensjonist skal jeg flytte til Spania. Tenk å ha sommer og vår, året rundt! Det hadde vært noe det..I dag blir søndagen brukt på, å pakke ut av koffertene og vaske en hauge med skittene klær. Det er vel den delen av å reise jeg liker aller minst, bort sett fra den lange fly turen jeg aldri klare å sovne på.

  TO TRAVEL IS TO LIV

  Bildene er tatt opp i fjellene på vei til Soller på Mallorca. Jeg står der å smiler så fint på bildene, mens sannheten er jeg svetter som en gris. Bomma litt med å ta på meg en langermet genser, i 25 pluss grader. For ikke drepe folkene i bilen med svette lukt, stoppet vi så klart på et svært supermarkedet like ved, og jeg fikk kjøpt meg deodorant. 

   

   

 • 0  Hei 

  Da prøver jeg igjen med bloggingen, det ble ikke så lett som jeg trodde det skulle bli!

  Men i hvertfall så reiser jeg og hele familien til Mallorca på lørdag , til Palma nova .. Tenk det er nå under 3 dager til jeg sitter på flyet ned..Sol og varme her i come^^.. Dette er noe jeg har sett fram til i et helt år nå.. Selvom ikke sommer kroppen er på plass, så bryr jeg meg fint lite om det.. Nå vil jeg bare komme meg ned til varmen og ta livet med ro.. Gleder meg mest til å spise mye god mat, bade, og shoppe "" ja , jeg elsker shoppe , og spesielt i utlandet.. 

  Nei,  nå må jeg  begynne å pakke og vaske klær her !! Skal holde dere oppdater fra ferien på snap, insta og litt her inne :) For dere som ikke har meg på snap, så kaller eg meg  amal18 og instagram tvillingmor22 .. 

  vi snakkes på jeg lover :* 

   

   

      

  #mallorca #travel #louisvouttion #selfie #reise #bloggpost  

   

 • 2

  om knappe to uker reiser vi til Alanya i Tyrkia, hvor vi skal være i to uker. Hvert år reiser vi ned til Mallorca men i år  var på tide ,og finne et nytt reisemål. Har ikke ord for hvor jeg gleder meg til å reise..
  Ha helt  fri fra jobb og ligge på en sol stol , og bare nyte varmen.. I år skal vi bo på Sun park garden hotell, som skal være et barnevennlig hotell.. Har dere restaurant tips eller hva  jeg må  bare oppleve der nede ..skriv det gjerne ned i kommentarfeltet mitt..

   

  Bilde dryss fra fjor sommer fra Mallorca/palma nova


  Palma akvarium  Marineland  Marcus litt skeptisk til å bade første dagen..


   


  let's og to the beach  regnet slapp vi ikke unna, det både torden og lynet mye den siste dagen..


  lille Mario pyntet for kvelden..

  z
  hotellet vi bodde på.. 


   

 • 11

  Ayia napa er en heftig party plass, med mye ungt miljø..
  Litt uten for sentrum er det mere barnevennelig.
  Så du kan fint reise med barn, å bo litt uten for sentrum..

     
  Utelivet i Ayia napa er ganske så heftig.
  Veldig mye ung miljø som reiser ned til Ayia napa for å feste.
  Jeg var 20 år når reiset ned der, og følte meg ganske gammel. For de fleste som var der i bargatene var under 18 eller 20 år.. Det var mest av svensker, og engelsk turister i Ayaia napa, og noe få finske. Hadde godt utvalg med utplasser opp i bargaten, der man kunne gå fra bar til bar. Vi hang mest på Ambassaden.Der likte vi oss best! Der er til å anbefale å feste, eller grabbene grus en svensk bar.

  De har også disse nattklubbene, som ikke åpner før klokken 4 om natten. Men der var ikke jeg innom, men det sikkert veldig kult! Barene i bar gaten stenge klokken 24.00.24.30. Så de var ikke noe lenge åpent. Nede i Ayia napa har de, også disse partyer båt turene. Hørt det er veldig gøy, men jeg har ikke vært med på det enda. Litt redd for drikke i båt, og blir fort båt syk. Men hørt dette er noe til å anbefale.. 

  Strendene nede i Ayia napa utrolig flotte. Lange flott, grunne strender.

  Nissi beach er en av de flotteste strendene jeg har vært på i midt liv. Vi bodde nærmt Grecian bay stranden den var litt steinete,  jeg anbefaler å betale 5 euro med taxi fra sentrum til nissi strand. Der har de også veldig ungt miljø, og mye barer og mye folk.For deg som liker ha rolig miljø passer Grecian bay stranden best i sentrum..De har også godt med utvalg av aktiviteter på nissi . Du kan prøve vindsurfing,vannscotter, og bananbåter osv.(.Prisene lå vel rundt 20-60 euro/ 2år siden ) 

   

  Shopping muligheten i Ayia napa er litt dårlig vil jeg si. Fantes lite av butikker, hadde en lacoste butikk og diesel butikk. Ellers har de alle kjente junk food resturangen. Eks mc donalds, kfc og burger king. Det var en meksikansk resturang vi likte oss veldig godt på, ved stranden. Husker ikke navne men de var veldig hyggelig, og veldig god mat. Ellers var ikke maten til noe å skryte av i Ayia napa.
  Var ofte vi gikk fra resturanger , med nesten all maten  igjen på fate..


  Tempraturen i Ayia napa er veldig høy, spesielt visst du reiser i august. Når jeg var der i august,  og vi hadde over 40 grader hver dag. Vi svettet og svetter hele turen. Aldri vært så svett i to uker. Glad vi hadde aircondition på rommet, ellers hadde jeg ikke fått sovet om nettene.

  Alt i alt er dette en plass , å anbefale reise visst du liker fest og spenning..

   

  Q: Har du vært i Ayia napa? Eller ønsker du reise her?

   

   

  - Amal


 • Amal Belaaouam

  Jeg er en jente på 27 år, og kommer fra Bergen. Jeg er også mor til to tvilling gutter på 6 år. Bloggen min handler om min hverdag som mor, og mine tanker. For samarbeid kontakt meg på e -post adressen min : Amal_karamel@msn.com

  ToppBlogg - toppliste for bloggere

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta